четвер, 6 березня 2014 р.

МОДА (франц.mode, від латинського modus-міра, образ, спосіб, припис) - нетривале панування певного смаку в навколишньому житті або культурі.
За В. Далем: мода-тимчасова мінлива примха в життєвому побуті, суспільстві, в крої одягу і нарядах.
А по П'єру Кардену: мода-це ... оновлення! Дерево скидає стару листя, людина-знудила одяг.
Мода - це те, що має у певний час найбільше поширення. Користується великою популярністю і визнанням більшості.
Мода - це нетривале панування в суспільстві певних смаків, головним чином, у зовнішніх формах побуту, особливо, в одязі.
Слідувати моді - це значить вловити його основний напрям, нові силуети, лінії і пропорції, характерні колірні поєднання, принципи обробки, варіанти конструкцій у межах модного силуету.
Важлива риса моди - змінюваність. Мода - це і новизна, і наслідування, і індивідуальність. 
Вплив моди відчуваєш усюди - в архітектурі нових будівель, у предметах нашого побуту, в одязі космонавта і т.д. Мода - це те, що в певний час користується найбільшою популярністю і визнанням більшості. І одяг стає модною тоді, коли вона прийнята мільйонами людей. Людині властиво прагнення до оновлення, до зміни. І також як змінюється навколишній нас світ, змінюється і форма одягу. Мода завжди йде в ногу зі століттям. І це природно. У наш час бурхливий розвиток промисловості дає нам нові тканини і матеріали, а прискорений темп життя вимагає зручного одягу. Основна риса моди - це її новизна. Столицею моди є Париж!

Немає коментарів:

Дописати коментар